Vi som jobbar här

Och några till

Håkan Karlsson

född 1964

Jag upptäckte hästar redan som barn men började rida i mogen ålder. Nu kan jag även köra häst. Tänk om fler kunde upptäcka det fantastiska med hästar! Jag har alltid något projekt på gång och att rusta upp en gammal hästvagn ska jag väl också hinna framöver. 

Vera Frankova Karlsson

född 1966

Jag har älskat hästar helt utan förbehåll sedan sju års ålder. Hästarna och stallet tillhör barndomens ljusaste minnen. Jag vill ge fler möjligheten att umgås med hästar, sitta upp på en hästrygg och skapa sig ljusa minnen. 

Casper

född 2007

Jag är av rasen KWPN TP, ett holländskt varmblod, och jag kom till Håkan och Vera 2016. Jag är stabil och trygg men vaken, lite överspänd säger de, som inte förstår vad det innebär att vara ett bytesdjur. Jag är dock mycket väluppfostrad. Man kan säga att jag är stallets gentleman, som rättvist och bestämt håller flocken i schack.

Bentley

född 2006

Jag är av rasen SWB, ett svenskt halvblod och kom till Håkan och Vera 2017. De ville kunna rida tillsammans och då behövdes jag. Jag är stallets charmör och stora sociala begåvning, om jag får säga det själv, och jag har av Casper blivit utsedd till ordningsman i klassen. 

Casper

född 1993

De kallar mig Lill-Casper, fastän jag är äldst och var på plats först av alla, redan 2010. Jag har ett långt arbetsliv som ridskoleponny bakom mig men har även tävlat med min egen Edit i hoppning och dressyr.  Jag är vänlig och ställer upp på det mesta för jag vet ju att det vankas mumsigt hö efter utfört arbete. Och det är ju mat som är meningen med livet! 

Boizon BMW

född 2005

Jag håller verkligen med Lill-Casper om att mat är meningen med livet. Men jag gillar att dra vagn och älskar att bli borstad och ompysslad. Jag är både nyast - kom 2020 - och minst i stallet med mina 107 cm i mankhöjd. Mycket små människor kan få rida på mig. I hagen håller Lill-Casper och jag ihop, de stora ska bestämma allting. 

Sharik

född 2014

Jag är den som håller reda på precis allting här på gården. Hästarna står i oordning i hagen, lite hur som helst, så jag måste säga till dem. Vildsvinen måste bort från ägorna, vems jobb tror ni att det är?! Mio går för sakta och måste skyndas på, folk tappar mat på golvet som jag måste ta hand om, flugor ska dödas, ben grävas upp, eller ner. Jag har fullt upp hela dagen!

Mio

född 2012

I varje organisation finns en informell ledare. Ni förstår vad jag menar. Jag tar en mus ibland för syns skull, grovjobbet med mössen i stallet har jag överlämnat åt Sharik. Jag står helt enkelt över de futiliteter som de andra här på gården sysslar med. Bara jag får min mat, sedan kan de hålla på med vad de vill. Jag tar en lur i dubbelsängen så länge.